Albanija leto 2022

Hotelski smeštaj u najpopularnijem letovalištima u Albaniji za leto 2022

POPUSTI

5% popusta na aranžman za uplate avansa za rezervacije, odnosno
7% popusta na aranžman za uplate u celosti

POPUSTI

5% popusta na aranžman za uplate avansa za rezervacije, odnosno
7% popusta na aranžman za uplate u celosti

autobuski prevoz

albanija

Albanija je predugo bila ignorisana kao turistička destinacija. Dok zemlja još uvek ima mnogo da sustigne svoje susede u Evropi, ona čini velike korake ka trajnom napretku. Albanija je zemlja sa dugom istorijom, skoro 5000 godina, sa uticajem Grka, Ilira, Rimljana, Mlečana, Vizantinaca i Osmanskog carstva…

Kao turistička destinacija, nije samo pristupačna, jeftina je. Jeftinija je od svih svojih suseda, posebno kada su u pitanju troškovi tranzita i hrane. Vrlo često se u zadnje vreme može čuti da Albanija ima najbolje plaže u celoj Evropi, kamene i peščane plaže sa prekrasnom, tirkiznom i kristalno čistom vodom. Za razliku od ostalih, popularnijih destinacija, ovde nema gužvi, kada idete na plažu naći ćete uvek više nego dovoljno mesta za sebe. A ukoliko želite plažu samo za sebe, Albanija poseduje veliki broj skrivenih plaža.

  • Drač hoteli
  • Ksamil hoteli
  • Saranda hoteli
4/5

već od €228

3/5

već od €264

4/5

već od €337

4/5

već od €287

4/5

već od €320

3/5

već od €178

3/5

već od €192

4/5

već od €242

4/5

već od €160

3/5

već od €178

3/5

već od €228

3/5

već od €137

 

Zalasci sunca duž albanske obale su neverovatni. Tokom celog putovanja, pratiće vas zalasci sunca koji oduzimaju dah. Sledeća stvar koja će vas ostaviti pod utiskom je velikodušnost i gostoljubivost domaćina. Za Albaniju povećanje turizma ima ogroman potencijal da izvuče svoje građane iz siromaštva, tako da će se Albanci jako truditi da budete dobro zbrinuti. Samim tim obezbediti i sigurnost. Dok turizam u Albaniji tek počinje svoj veliki razvoj, putovanje Albanijom je podjednako sigurno kao bilo gde drugde u Evropi. U Albaniji ste manje izloženi riziku od sitnog kriminala nego u, recimo, Madridu, Rimu ili Parizu, a nasilje je izuzetno retko.

Sem plaža i ugostiteljskih objekata, Albanija kao zemlja duge i bogate istorije, poseduje puno zanimljivih lokaliteta, kao recimo, veliki broj tvrđava i dvoraca, s druge strane, vaše putovanje kroz Albaniju će okruživati neverovatne priprodne lepote, fantastični planinski predeli, prelepa jezera i vodopadi…

A kada na red dodje hedonizam, tu je naravno ukusna hrana. Ono što je zanimljivo, u Abaniji možete jesti odličnu italijansku hranu. Albanija je toliko blizu Italije, da su apsorbovali dosta od ove kulture. Pica u Albaniji je vrhunska, verovatno sledeća najbolja posle one koju ste pojeli u Italiji. Obala ima neverovatne plodove mora. Možete jesti ukusne, sveže, kozice, dagnje, ribu, lignje…sve po izuzetno povoljnim cenama. S druge strane, tradicionalna albanska kuhinja je preukusna, a među najpoznatijim jelima je pečena jagnjetina sa jogurtom ili punjeni patlidžan jedinstvenog ukusa. Veliki deo kuhinje je vegetarijanski. Mnoga njihova jela sadrže povrće, ali isto tako u Albaniji će Vam biti poslužen tanjir najukusnijeg grilovanog mesa. Sastojci su sveži, ukusni i često organski. Naravno, to neće biti označeno kao takvo, ali većina proizvoda u Albaniji dolazi od malih, lokalnih poljoprivrednika koji ne koriste pesticide. Iz tog razloga, paradajih i krastavci su neki od najukusnijih koje ste probali u skorije vreme… I pored dvoumljenja između vrhunske italijanske ili albanske hrane, u Albaniji možete dobiti izuzetno ukusnu grčku hranu, kao što su sarmice u vinovoj lozi, tzatziki, giros ili grčka salata. Ove dve kuhinje dele mnogo toga zajedničkog, a granice između onoga što je grčki i onoga što je albanski, variraju od toga gde se nalzite i koga pitate (kao između ostalog svugde na Balkanu). Pored hrane, i u Albaniji kao najpoznatije piće Vas čeka rakija, ali i vino, jer poseduje dosta vinskih regija sa iznenađujuće kvalitetnim i ukusnim vinima.

S obzirom, da je ovde turizam u razvitku, u većini su hoteli potpuno novi i iznenađujuće kvalitetni, a uz sve i pristupačni. Poseduju izuzetno kvalitetne all inclusive koncepte, koji po svom kvalitetu pariraju u potpunosti onima u Grčkoj, Turskoj ili Egiptu.

Albanija se menja, prilično brzo i s dolaskom stranih investicija u turizam, će zaličiti na Hrvatsku i Crnogorsku obalu, tako da je pravo vreme posetiti i posedovati samo za sebe sve te dragocene plaže. U svakom slučaju, sem relaksirajućeg i ugodnog odmora, u Albaniji Vam nikad neće biti dosadno.