+381 11 4522 489

POSLOVNICA BEOGRAD

+381 20 316 900

POSLOVNICA NOVI PAZAR

letovanje 2023

Hrvatsko primorje

LETO 2023

sarimsakli leto 2022 hoteli

MALI LOŠINJ – je najveće naselje na ostrvu koje se nalazi na južnoj strani lošinjskog zaliva i zahvaljujući ovom položaju postao je značajan pomorski i privredni, a danas i turistički centar. Nalazi se u zalivu Augusta, najvećem zatvorenom zalivu ovog arhipelaga. Sa 8.116 stanovnika, Mali Lošinj je danas najveći ostrvski grad na Jadranu. Zbog pogodne klime Mali i Veli Lošinj su 1892.godine proglašeni klimatskim lečilištem i oporavilištem. Jedinstvena mikro klima, biljni svet kao i veliki broj sunčanih dana čine Lošinj potpuno jedinstvenom destinacijom kako za one koji žele pravi odmor, tako i za goste koji žele da poboljšaju zdravstveno stanje, ali putnike svakako najviše privlači letovanje na Lošinju. Lošinj ima razuđenu obalu koju krasi veliki broj šljunkovitih plaža sa kristalno čistim morem. Najpoznatije plaže na Lošinju su Borik, zatim Veliki Žal koji se nalazi u Sunčanoj uvali, dok se u uvali Čikat nalazi peščana plaža. Prelepe plaže i bujno zelenilo su jedan od glavnih razloga što naši turisti tradicionalno vole letovanje na Lošinju.

VELI LOŠINJ – je smešten na južnom delu ostrva Lošinja, uz dva susedna zaliva, u severnom podnožju brda Sveti Ivan. Visoke kuće, u prvom redu oko luke, brojne raskošne vile s lepim vrtovima, nekadašnjih kapetana, brodovlasnika i bogate gospode, glavne su karakteristike ovog prelepog grada, koji je sasvojih 1000 stanovnika drugo po veličini naselje na ostrvu. U neposrednoj blizini Velikog Lošinja nalazi se mala ribarska luka Rovenska koja privlači pažnju svojom prelepom plažom, ribarskom atmosferom, tradicijom ljudi koji su svoj život posvetili moru i direktnim kontaktom sa prirodom.

Hoteli u hrvatskom primorju

Svake godine sve više turista iz Srbije bira letovanje na Jadranu i hrvatskoj obali. Smeštaj u brojnim i najrazličitijim hotelima, kojih u ovom delu ima jako puno. Našu ponudu u kojoj su hoteli na hrvatskom primorju svih kategorija možete videti u nastavku.

4/5

već od €176